Зінкевич продовжує керувати "Госпітальєрами" та спілкується з Ярошем

Медичний батальйон допомагає українським військовим на передовій
Ексклюзив
Зінкевич продовжує керувати "Госпітальєрами" та спілкується з Ярошем
25 Червня 2021, 05:10
читать на русском

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич досі залишається командиркою медичного батальйону "Госпітальєри" та зауважила, що і досі спілкується з колишнім лідером "Правого сектора", командувачем Української добровольчої армії (УДА) Дмитром Ярошем.

Про це Зінкевич розповіла в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Так, я досі залишаюся командиром медичного батальйону "Госпітальєри", ми входимо в структуру УДА, відповідно по військовому він є моїм командиром. Тому ми періодично зустрічаємося на нарадах, але, в принципі, спілкуємося значно менше, бо з кожним роком в мене стільки досвіду, що мені не потрібна підтримка, щоб керувати підрозділом. Я до прикладу щось зробила, повідомила, відзвітувалась. У нас налагоджена структура і нема якихось зальотів, - сказала вона.

Депутатка розповіла, що більшість процесів в неї налагоджені дистанційно. Також Зінкевич підготувала собі хорошого начальника штабу, в неї зараз більше позиція лідерства, допомога в забезпеченні, формування ідеології і принципів, стандартів підготовки курсантів. Зокрема вона вирішує де ставити позиції, де знімати, опікує взаємодією із Збройними силами України.

Плюс коли я маю відрядження в зону ООС, то першими я обираю ділянки, де мої підрозділи стоять і їх також провідую. Звісно, ускладнює трошки фізичний стан, не скрізь можу пройти, але це вже нічого, "іздєржкі", - додала Зінкевич.


Довідка. Волонтерський медичний батальйон "Госпітальєри" працює безпосередньо на передовій. Командир батальйону та автор проєкту є Яна Зінкевич.

Від 2014 року батальйон бере участь в російсько-українській війні на Донбасі. Займається наданням першої медичної, домедичної допомоги та евакуацією поранених українських воїнів з найгарячіших ділянок фронту. Гасло — "Заради кожного життя!".

За час існування "Госпітальєрів" було врятовано майже дві з половиною тисячі українських бійців.

Читайте також

Нагадаємо, що народна депутатка від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич розповіла, наскільки Верховна Рада пристосована для людей з інвалідністю.

1