Знайшов привід: Ілон Маск хоче перенести судове засідання з Twitter

Наразі слухання заплановані на 17 жовтня
Знайшов привід: Ілон Маск хоче перенести судове засідання з Twitter
Маск Ілон (фото: Вікіпедія)
2 Вересня 2022, 17:31
читать на русском

Американський мільярдер Ілон Маск хоче перенести судове засідання з компанією Twitter через слова колишнього керівника служби безпеки соціальної мережі Пейтера Затко.

Про це повідомили в Bloomberg.

Таким чином Пейтера Затко звинуватив компанію у недостатньому захисті даних користувачів. Також він розповів про недоліки у роботі сервісу мікроблогів з особистими даними. За його словами, керівництво Twitter приховувало інформацію про порушення правил кібербезпеки та злами акаунтів користувачів.

Своєю чергою компанія заперечує слова Затко. Проте Ілон Маск все одно планує домогтися перенесення слухання справи стосовно відмови купувати Twitter на початок грудня. Нині слухання заплановані на 17 жовтня.

9 вересня Пейтера Затко викликали до суду для надання свідчень у цій справі.

Додали, що суддя Кетлін Маккормік отримала запит про перенесення засідання. Проте поки не винесла рішення.

Нагадаємо, позов з боку Twitter був поданий після заяв мільярдера Ілона Маска про відмову від угоди на 44 млрд дол.

Раніше Ілон Маск уклав угоду про купівлю компанії Twitter Inc за $44 мільярди, що передає контроль над однією з найбільших платформ соціальних медіа найбагатшій людині світу. Рада директорів соціальної мережі мікроблогів Twitter вже погодилася на пропозицію американського мільярдера Ілона Маска щодо придбання компанії за 44 мільярди доларів. 

Маск заявляв, що планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

На початку травня 2022 року Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

17 травня мільярдер публічно відмовився надати докази того, що кількості фейкових та спамерських акаунтів не перевищує 5% від загальної кількості користувачів.

У травні 2022 року мільярдер заявив, що знайшов кошти на придбання Twitter.

У липня стало відомо, що американський мільярдер Ілон Маск не купуватиме компанію Twitter.

Читайте також

1