Зниклих у Донецькій області дітей знайшли мертвими у скрині - фото

10-річна дівчинка та 7-річний хлопчик задихнулися від браку кисню
Важливо
Зниклих у Донецькій області дітей знайшли мертвими у скрині - фото
Скриня, де були тіла дітей Фото: Артем Кисько у Фейсбуці
19 Вересня 2021, 16:03
читать на русском

Тіла двох дітей знайшли у скрині в селі Нікольське Волноваського району Донецької області.

Як повідомляє обласна поліція, батьки залишили дітей самих вдома, а коли повернулися, то виявили відсутність 10-річної доньки та 7-річного сина.

Весь особовий склад поліції було піднято по тривозі. Дітей знайшли без ознак життя. За фактом відкрито кримінальне провадження, - йдеться у повідомленні. ​

За даними правоохоронців, увечері 18 вересня до поліції надійшло повідомлення від 41-річної мешканки села Микільське Волноваського району про зникнення двох її неповнолітніх дітей.

Жінка пояснила, що близько 4:30 вони з чоловіком поїхали працювати, залишивши дітей самих, а коли повернулися, то доньки та сина вдома не було. Діти раніше з дому ніколи не зникали.

Для пошуків дітей було негайно розгорнуто комплекс слідчо-оперативних заходів. По тривозі було зібрано особовий склад Волноваського районного відділу поліції та відділення поліції № 2 (м. Вугледар). Також на розшук зниклих було орієнтовано кінологічну службу, автопатрулі, наряди на блокпостах, залізничних та автовокзалах. Правоохоронці опитували сусідів та мешканців села, перевіряли покинуті та нежилі будинки, недобудови, водоймища та лісосмуги.

Під час огляду будинку дітей знайшли в старій скрині без ознак життя. Обставини події встановлюються.

Поліція розглядає всі версії щодо загибелі брата та сестри. Попередня правова кваліфікація - п.2 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

У поліції зазначили, що родина перебуває на обліку в соцслужбах. Правоохоронці неодноразово проводили бесіди з батьками щодо недопущення зловживання алкогольними напоями та належного виконання батьківських обов’язків.

Заступник начальника обласної поліції Артем Кисько повідомив подробиці трагедії.

За його словами, тіла дітей знайшли в будинку під час огляду слідчим в старій скрині, яка стояла в одній із кімнат.

Ймовірно, залишившись самі, діти гралися і залізли до скрині, яка захлопнулася на замок. Причина смерті - асфіксія, внаслідок браку кисню, - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, нещодавно поліція Сумської області затримала чоловіка, який задушив свого трирічного сина після того, як забрав його з дитячого садочку.

Читайте також

1