Зростання цін на газ та світло: чому так відбувається

Ціни на світових хабах досягли історичних максимумів – понад 600 доларів
Ексклюзив
Зростання цін на газ та світло: чому так відбувається
Ціни на газ (Фото: КМУ)
10 Вересня 2021, 12:02
читать на русском

Зростання світових цін на енергоносії пов'язане з проекологічною політикою прихильників Байдена та через геополітичну гру Росії щодо запуску "Північного потоку-2".

Про це розповів кандидат економічних наук, доцент, незалежний фінансовий експерт Богдан Сторощук ексклюзивно для Парламент.ua.

Це проекологічна політика прихильників Байдена, яка веде скорочення енерговидобутку та енергопостачання як на внутрішньому ринку США, так і за кордон. Відповідно, пропозиція скорочується, ціни зростають, - повідомив Сторощук.

За його словами, велика геополітична гра Росії щодо запуску "Північного потоку-2" також впливає на зростання цін. Оскільки суть її полягає в тому, що Росія вже довгий час обмежувала експорт газу за кордон і так само свідомо мінімізувала використання української труби при транзиті.

Метою цього було те, що Європа мала відчути дефіцит газу, відповідно його дорожнечу і не заперечувати проти запуску "Північного потоку-2". Саме тому зараз, коли вже все практично готове до запуску, ціни на світових хабах сягають історичних максимумів – понад 600 доларів, - додав економіст.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає російський газопровід "Північний потік-2" зброєю Кремля. А США - єдина держава, яка здатна зупинити Росію.

Читайте також