Зростання тарифів на проїзд у Києві: скільки можуть платити українці

Наразі точну ціну проїзду вираховують
Головне
Зростання тарифів на проїзд у Києві: скільки можуть платити українці
Транспорт, автобус Фото: сайт КМДА
22 Жовтня 2021, 17:29
читать на русском

У Києві планують підвищити вартість проїзду в громадському транспорті на початку 2022 року. Ціна квитка може становити від 8 до 20 гривень.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у коментарі Громадському радіо.

Зараз ми отримали документи від перевізників, ними має зайнятися економісти, щоб зрозуміти, на скільки та коли підвищувати тарифи на перевезення у громадському транспорті. Я не уникаю сум, але вони мають бути вирахувані, - сказав він.

За його словами, собівартість проїзду пасажира у метро, електричному та автомобільному транспорті зараз складає понад 20 гривень, у міській електричці – понад 71 гривню.

Поворозник наголосив, що потрібно скласти все докупити. Зокрема спроможності бюджету та можливості людей. Після громадського обговорення мають перейти до визначення тарифу.

Він додав, що на початку року електроенергія, яку враховують при розрахунку вартості проїзду для метро, коштувала 1,9 гривні, а тепер – 3 гривні 60 копійок. Відтак, потрібно врахувати усі ці складові, а після цього вийти з пропозицією по підвищенню цін.

Однозначно, це не буде 20 гривень, але шукатимемо компроміси – між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету та спроможністю пасажирів платити, щоб підприємства вивести з кризи, - наголосив Поворозник.

Нагадаємо, навесні мер Києва Віталій Кличко розповів, що вартість проїзду у громадському транспорті столиці до 20-25 гривень міська влада не планує підвищувати.

Читайте також наш матеріалЦіна на проїзд у столичному метро зросте: у скільки обійдеться поїздка на роботу

Читайте також

1