ЗСУ бракує зброї, але Україна звільнятиме свої території, - Зеленський

Україні все одно, які плани у РФ
Головне
ЗСУ бракує зброї, але Україна звільнятиме свої території, - Зеленський
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
31 Травня 2022, 20:54
читать на русском

На східному фронті наразі складна ситуація через брак необхідної зброї, проте Україна звільнятиме свої території, орієнтуючись на ефективність ведення воєнних дій і максимальне збереження життів людей.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з президенткою Словацької Республіки Зузаною Чапутовою в Києві, передає пресслужба Офісу президента.

На сході нам складно через те, що бракує відповідної зброї... Якщо наші кроки чи операції з деокупації того чи іншого регіону будуть пов’язані з десятками тисяч наших загиблих людей, то ми будемо чекати на відповідну зброю, щоб зберегти по максимуму наших людей. Саме вони деокупують територію. Бо ці території без живих українців для нас, чесно кажучи, не в пріоритеті. Тому я вважаю, що передусім ми повинні максимально думати про наших людей, які спроможні дати відсіч усім планам РФ, – сказав глава держави.

За його словами, Україна планує деокупувати всі свої території, які належать їй згідно з міжнародним законодавством.

Це наш план. Щодо планів (Російської Федерації. – Ред.) 1 червня чи 1 липня, чи 1 серпня – хоч не 1 вересня поки що, може, на 1 вересня в них будуть інші плани... Нам байдуже, які плани у РФ, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що 31 травня президент України Володимир Зеленський проводить у Києві зустріч з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Читайте також

1