Росія намагається залучити терористів до роботи ТКГ, - заява

Україна не проводить консультації з особами, засудженими за тероризм
Важливо
Росія намагається залучити терористів до роботи ТКГ, - заява
Найбільший в Україні державний прапор Фото: kyivcity.gov.ua
25 Серпня 2021, 13:11
читать на русском

Російська делегація свідомо зриває роботу Гуманітарної підгрупи ТКГ, долучаючи терористів "ДНР/ЛНР".

Про це повідомила Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

Зазначається, що російська делегація менш ніж за добу до початку засідання зробила технічне повідомлення про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ громадянки України Майї Юр’ївни Пірогової, засудженої в Україні за тероризм.

Українська делегація розглядає це як свідому спробу зірвати консультації, особливо зважаючи на попередній досвід блокування російською делегацією роботи політичної підгрупи саме таким чином, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона наголосила, що консультації з особами, засудженими за тероризм, не проводить.

При цьому Росія таким чином намагається перекласти свою безпосередню та одноосібну відповідальність за послідовний зрив розв'язання гуманітарних питань, як-от обмін особами, що утримуються у зв’язку із конфліктом, розблокування роботи КПВВ з російської сторони тощо.

Делегація від України наголосила, що "ці спроби є марними". Водночас закликала російських представників повернутися до запланованих тристоронніх консультацій.

Нагадаємо, що окупанти на Донбасі тримають у заручниках 295 українців, з яких 30 жінок.

Раніше Олексій Арестович розповів, що Росія відмовилась від участі у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Читайте також