У МОЗ прокоментували введення локдауну на новорічні свята

У відомстві є чіткі критерії, коли вводити ті чи інші обмеження
Головне
У МОЗ прокоментували введення локдауну на новорічні свята
Фото: УНІАН
30 Листопада 2020, 20:40
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не підтвердив інформацію щодо погодження впровадження тотального карантину від 23 грудня до 15 січня.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Степанов (досьє Максима Степанова) негативно відповів на запитання, чи відповідає дійсності інформація про можливе впровадження локдауну від 23 грудня до 15 січня.

Ні, не відповідає. У нас є чіткі критерії, чому ми вводимо ті чи інші обмеження, і там є чітка логіка. У нас був адаптивний карантин, ми його ввели влітку, і він у нас діяв до 9 листопада. Це зрозуміле рішення, я був одним з авторів, коли в залежності від ситуації в регіонах є певні обмеження.

Але з одним "але". Дуже важливо, щоб ці обмеження виконувалися з початку до кінця. Ми пам'ятаємо, що було багато порушень. І він спрацював, але недостатньо ефективно, як ми розраховували, — зазначив він.

Читайте також

Очільник МОЗ розповів, що основним чинником посилення карантинних заходів є навантаження на українську медичну систему.

Тепер стосовно наступних показників, у зв'язку з чим ми будемо пропонувати уряду ввести жорсткий карантин. Це все підпорядковано одному показнику — навантаженню на нашу медичну систему. Це здатність системи надати допомогу всім без винятку, - сказав міністр.

За його словами, наразі в Україні неоднорідна ситуація в областях, оскільки є регіони з більшим навантаженням на медсистему, а є з меншим. Степанов наголосив, що все рівно є певне зростання кількості хворих на коронавірус по всій території країни.

Додаються ліжка, кисень, ця робота триває, але впровадження будь-якого жорсткого карантину на всій території буде виходити з цих медичних показників — навантаження на систему, — сказав він.

Читайте також

Степанов повідомив свої прогнози по захворюваності на коронавірус за грудень.

Від 25 до 35 тисяч хворих на добу може дати зростання кількості госпіталізованих, і ми будемо мати підстави запропонувати введення жорсткого карантину. Якщо дивитися на прогнози, у нас така кількість мала бути 1 грудня, але її не було. Ми бачимо, що таке зростання може бути впродовж грудня, — сказав очільник МОЗ.

Нагадаємо, що за інформацією низки ЗМІ, Кабінет міністрів України погодив дату введення локдауну. Нові обмеження будуть діяти від 23-24 грудня до 15 січня.

Про введення локдауну та його вплив на бізнес читайте у матеріалі: "Чи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима"

1