МЗС України підготувало пакет санкцій проти Білорусі і режиму Лукашенка

Перелік санкцій відомство передало до Ради національної безпеки і оборони.
Головне
МЗС України підготувало пакет санкцій проти Білорусі і режиму Лукашенка
Прапори України і Білорусі (фото: picabu)
28 Травня 2021, 19:50
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України підготували пакет санкцій проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив заступник глави МЗС Євген Єнін.

Уряд України солідаризувалася з позицією своїх міжнародних партнерів, перш за все Європейського союзу. Міністерство закордонних справ підготувало відповідний санкційний пакет, який переданий до розгляду РНБО. Ми сподіваємося, що найближчим часом цей пакет буде розглянуто і наслідком цих рішень стане указ президента, - заявив представник МЗС.

Єнін додав, що в першу чергу санкції торкнуться представників білоруського режиму, які брали участь у фальсифікації президентських виборів або були організаторами репресій мирних громадян.

Своїм останнім кроком про закриття авіаційного простору над Білоруссю, а також заборону транзиту літаків білоруських авіакомпаній українська сторона показала, що вважає ненормальною ту практику білоруської влади, яка була застосована до пасажирського літака, - сказав дипломат.

Читайте також

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також "якомога швидше" ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набирає чинності, воно ще має бути узгоджено і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ.