НАЗК виявило незадекларованого майна майже на 500 млн гривень

НАЗК перевірило 446 декларацій
Важливо
НАЗК виявило незадекларованого майна майже на 500 млн гривень
Логотип НАЗК Фото: nazk.gov.ua
2 Грудня 2020, 13:36
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції з травня 2020 року розпочало перевіряти декларації  та виявило незадекларованого майна майже на 500 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Після перезавантаження НАЗК з травня 2020 року розпочало перевіряти декларації за новим порядком перевірки. З травня по жовтень НАЗК перевірило 446 декларацій. У 131 із них виявлено порушення. При цьому у 97 деклараціях виявлено ознаки кримінального правопорушення. Загальна сума виявлених невідповідностей склала 497 мільйонів гривень, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Також зазначається, що за перші 100 днів роботи після перезапуску НАЗК передало правоохоронним органам матеріали щодо декларування недостовірної інформації на майже 900 мільйонів гривень, які колишня команда НАЗК тримала "у шухлядці".

Цього місяця серед пріоритетів Верховної Ради України – відновлення кримінальної відповідальності за умисне декларування недостовірної інформації та повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції.

Нагадаємо, що через рішення Конституційного суду щодо відповідальності за брехню в деклараціях станом на сьогодні вже закрито понад 100 кримінальних справ щодо фактів вказання недостовірної інформації в електронних деклараціях.

1