Проросійських агітаторів та ботоферму викрили в Одесі

Вони хотіли дестабілізувати ситуацію у регіоні
Проросійських агітаторів та ботоферму викрили в Одесі
СБУ (фото: пресслужба)
9 Травня 2021, 05:36
читать на русском

Працівники СБУ припинили діяльність мережі ворожих інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як відомо, п’ятеро одеситів знімали на відео та публікували в Інтернеті неправдиву інформацію про ситуацію в Україні під час травневих свят. Сюжети планували використовувати у російських ЗМІ.

У соцмережах зловмисники закликали до порушення територіальної цілісності України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу, - йдеться у повідомленні.

За задумом російських кураторів, такі дії мали створити "потрібну інформаційну картинку" під час Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги і дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Читайте також

Крім того, було вилучено друковані видання, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, яку зловмисники планували розповсюджувати під час масових травневих заходів.

Також в Одесі заблокували роботу ботоферми, яку використовували для поширення в Мережі антиукраїнських закликів. За цим фактом правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність мережі інтернет-агітаторів, які поширювали інформацію на шкоду державній безпеці України. Вони намагалися штучно дестабілізувати ситуацію напередодні травневих свят.

1