Силовики проводять обшуки в офісах Медведчука - Кива

Обшуки проводяться за клопотанням Генпрокуратури
Головне
Силовики проводять обшуки в офісах Медведчука - Кива
СБУ
25 Березня 2021, 11:32
читать на русском

В офісах громадського руху "Український вибір - Право народу", лідером якої є Віктор Медведчук, відбулися обшуки.

Про це повідомив народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива на своїй сторінці у Фейсбуці. Також про обшуки заявив народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Зокрема Кива назвав обшуки "черговим фактом тиску на нас як опозицію" та звинуватив президента Володимира Зеленського в "організації диктаторського режиму".

Читайте також

Ренат Кузьмін повідомив, що обшуки проводяться за клопотанням Генпрокуратури.

Набір звинувачень є стандартним: Путін, країна-агресор, сепаратизм, державна зрада. Примітно, що до суду за санкцією на обшук звернувся не рядовий прокурор, а заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, якому достеменно відомо, що офіс "Українського вибору" знаходиться в одній будівлі з офісом "ОПЗЖ", в другому - розташовані кабінети нардепів від опозиції, - написав депутат.


Контекст. 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака)  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п'ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО ухвалило рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук подав до Верховного Суду України позов про оскарження указу президента, згідно з яким на нього та його родину наклали персональні санкції за фінансування тероризму.