В ОРДЛО окупанти продовжують збільшувати озброєння і бойову техніку

Вони проводять навчання біля кордонів України
Важливо
В ОРДЛО окупанти продовжують збільшувати озброєння і бойову техніку
Війна на Донбасі (Фото: штаб ООС)
26 Квітня 2021, 10:05
читать на русском

У ОРДЛО російські окупанти проводять військові навчання із бойовою технікою. Вони продовжують збільшувати кількість озброєння, зокрема, використовують танки, зенітно-ракетні комплекси, самохідні й буксировані важкі гармати.

Про це повідомив штаб операції Об'єднаних сил (ООС) в Facebook.

Російсько-окупаційні війська проводять підготовку в ОРДЛО. Українська сторона СЦКК також інформує про грубі порушення ВС РФ, про що йдеться в доповіді СММ ОБСЄ №94 / +2021 від 24 квітня, - йдеться у повідомленні.

З лютого 2021 року СММ ОБСЄ постійно фіксує суттєве збільшення на тимчасово окупованій території кількості озброєння і військової техніки, в тому числі забороненої мінських домовленостей. А 22 квітня БПЛА далекого радіусу дії зафіксували 280 одиниць бойової техніки окупантів на території ОРДЛО.

Зазначається, що спостерігачі виявили 6 машин реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", 11 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 5 протитанкових гармат МТ-12 '' Рапіра '' і 15 гаубиць калібру 122 мм і 152 мм.

Частота фіксації вказаного озброєння в межах зони безпеки зростає на тлі проведення РФ військових навчань поблизу кордонів України та відбувається під виглядом навчань на полігонах, що облаштовані на тимчасово окупованих територіях, та в ході підготовки окупантів до чергового військового параду, - йдеться у повідомленні.

Значне озброєння окупантів було розміщено з порушенням ліній відведення на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Читайте також


Контекст. 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Попри заяви про відведення військ РФ від українських кордонів, на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО російська влада посилюю передові позиції та збільшує кількість перевірок з'єднань.

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1