Зараз за Зеленського проголосували би всього 13% виборців

Інші кандидати у президенти в першому турі набрали б ще менше голосів
Головне
Зараз за Зеленського проголосували би всього 13% виборців
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
26 Січня 2021, 15:44
читать на русском

Якби вибори президента України відбувалися в другій половині січня 2021 року відносно найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський – 13,4% серед усіх респондентів і 19,8% серед тих, хто визначився з вибором.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

На другому місці серед кандидатів - Петро Порошенко (досьє Петра Порошенка), якого підтримали б 10,6% серед усіх респондентів і 15,7% серед тих, хто визначився з вибором.

Далі йдуть Юлія Тимошенко (досьє) (відповідно, 8% і 11,8%), Юрій Бойко (7,4% і 11%), Ігор Смешко (6% і 8,9%), Віктор Медведчук (5% і 7,5%), Володимир Гройсман (3,9% і 5,8%).

Також респондентам моделювалися дві пари другого туру: Зеленський і Порошенко та Порошенко і Бойко.

У парі Зеленський і Порошенко 30,6% серед усіх респондентів підтримали б Зеленського, а за Порошенка віддали б свій голос 24,9% респондентів. У перерахунку до тих, хто визначився з вибором, 55,2% підтримали б Зеленського, а 44,8% – Порошенка. Різниця між кандидатами перевищує похибку, тому в такій парі станом на кінець січня набирає більше Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

У парі Бойко і Порошенко 33,9% серед усіх респондентів проголосували б за Бойка, а 30,1% – за Порошенка. Серед тих, хто визначився з вибором, 53% голосують за Бойка (досьє Юрія Бойка), 47% – за Порошенка. Утім, різниця між кандидатами – в межах похибки, тому формально за результатами опитування вони мають приблизно однакову підтримку.

Читайте також

Нагадаємо, у січні пропрезидентська партія "Слуга народу" опустилася у рейтингу уподобань виборців на четверте місце.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в другій половині січня, відносно найбільше голосів отримала б партія "ОПЗЖ", за яку віддали б свій голос 15,7% серед усіх респондентів і 20,7% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – "ЄС", яку підтримують 11,6% серед усіх респондентів і 15,3% серед тих, хто визначився з вибором. Третє місце ділять "Батьківщина" (відповідно, 9,5% і 12,6%) та "Слуга народу" (8,5% і 11,2%).