65% шкіл не готові до нового навчального року - Держпродспоживслужба

В 1 174 навчальних закладах знайшли порушення
65% шкіл не готові до нового навчального року - Держпродспоживслужба
Коронавірус, школа (фото: facebook.com/lviv.adm)
13 Серпня 2021, 22:23
читать на русском

Держпродспоживслужба інспектувала 1 791 школу на предмет готовності до нового навчального року. 65% шкіл виявилися не готові до навчання.

Про це свідчать результати перевірки Держпродспоживслужби.

Порушення в підготовці до нового навчального року виявлено в 1 174 навчальних закладах загальної середньої освіти, що становить 65% від загальної кількості, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порушення стосуються стану обладнання та харчоблоків, де буде готуватися їжа для дітей. Серед найбільш поширених порушень: недостатня кількість кухонного та столового посуду, відсутність умов для миття рук на харчоблоках і в обідніх залах.

При перевірці 28 установ загальної середньої освіти Черкаської області, порушення виявлені у 22 з них, - зазначили у службі.

У Чернігівській області фахівці Держпродспоживслужби брали участь в 169 комісійних перевірках установ загальної середньої освіти. У семи установах виявлено порушення, зокрема: недостатня кількість холодильного та технологічного обладнання; недостатня кількість столового та кухонного посуду, необхідність проведення капітального ремонту.

У Києві 11 закладах загальної середньої освіти протягом тривалого часу не вживаються заходи щодо приведення харчоблоків у відповідність (проведення ремонтних робіт з установкою необхідного технологічного обладнання) в Оболонському районі - 2 школи, Печерському - 1 школа, Подільському - 2 школи, Святошинському - 2 школи, Солом'янському - 3 школи, Шевченківському - 1 школа.

Нагадаємо, що у МОН готують три варіанти початку нового навчального року в умовах карантину і жорсткого локдауну.

Читайте також

1