Адвокат Чауса поговорив з "викраденим" суддею

За його словами, Чаус перебуває під захистом СБУ
Важливо
Адвокат Чауса поговорив з "викраденим" суддею
Суддя Микола Чаус Фото: УНІАН
2 Серпня 2021, 00:41
читать на русском

Адвокат екссудді Миколи Чауса Ростислав Кравець повідомив, що поспілкувався зі своїм підзахисним.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні пошуки виявилися більш результативними. Микола Чаус знайдений, і наскільки це можливо, він у безпеці, - заявив адвокат.

Він зазначив, що Чаус отримує необхідну медичну допомогу, яка, як запевняє адвокат, необхідна його підзахисному.

Мені вдалося з ним поспілкуватися. На мій погляд, ситуація не те щоб неординарна, таке взагалі немислимо, щоб могло взагалі статися. Він не є поки затриманим і перебуває, дійсно, під захистом СБУ, - заявив Кравець.

Також він повідомив, що з керівниками СБУ не спілкувався, а зі слідчим поспілкувалися віддалено.

Проблема СБУ в неналежній комунікації з адвокатами та ЗМІ, на мій погляд. Але ситуація реально зовсім неординарна. Думаю урок буде хорошим для всіх, і протоколи спілкування поміняють, і не тільки в СБУ, - додав Кравець.

Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечувала зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області. Його затримали співробітники СБУ. Натомість у НАБУ закликали силовиків передати екссуддю їхнім детективам, оскільки саме НАБУ розслідує справу Чауса.

Читайте також

1