НАБУ ганялося за СБУ, щоб затримати екссуддю Чауса (відео)

Співробітники СБУ не реагували на вимоги НАБУ
Важливо
НАБУ ганялося за СБУ, щоб затримати екссуддю Чауса (відео)
Микола Чаус (фото: УНІАН)
30 Липня 2021, 22:03
читать на русском

НАБУ ідентифікувало автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного екссуддю Миколу Чауса, однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

У НАБУ наголосили, що відповідно до ч. 1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування.

Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро, - йдеться у повідомленні.


Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечує зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області.

Інформацію про затримання Чауса підтвердив журналіст Юрій Бутусов. За його інформацією, "Чаус здався владі, але співробітники СБУ відбили Чауса у поліції та вивезли в невідомому напрямку".

У НАБУ повідомили, що "станом на 15:30 правоохоронці, які затримали колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, на зв'язок з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не виходили".

Читайте також