Викраденого екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області

Розшукуваного затримала поліція, але у неї екссуддю "відібрали" працівники СБУ
Важливо
Викраденого екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області
Суддя Чаус Фото: Телеграм-канал Андрія Цаплієнка
30 Липня 2021, 16:35
читать на русском

Розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області.

Про це повідомило видання "Цензор.Нет".

За його даними, до поліції подзвонив житель села Мазурівка (Вінницька область) і повідомив, що виявив екссуддю Миколу Чауса.

Чаус повідомив, що був викрадений невідомими особами та підтвердив, що є екссуддею Дніпровського райсуду Києва. В ході перевірки стало відомо, що ця особа перебуває в розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК. На місце події виїхали правоохоронці, - йдеться у повідомленні.

Інформацію про затримання Чауса підтвердив журналіст Юрій Бутусов. За його інформацією, "Чаус здався владі, але співробітники СБУ відбили Чауса у поліції та вивезли в невідомому напрямку".

Бутусов пише, що після повідомлення про виявлення Чауса, він був затриманий нарядом поліції для доставлення в суд та арешту, і подальшої передачі слідчому органу - НАБУ.

Однак після затримання в село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які буквально відбили Чауса у наряду Могилів-Подільського районного відділення поліції, і вивезли Чауса в невідомому напрямку, - написав він.

У НАБУ повідомили, що "станом на 15:30 правоохоронці, які затримали колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, на зв'язок з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не виходили".

Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро, - йдеться в повідомленні.


Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечує зв'язок з цією справою.

Читайте також