Акція під ОП: двом учасникам додали до підозри нову статтю

Давида Гаджимурадова та Євгена Строканя підозрюють у нарузі над державними символами
Акція під ОП: двом учасникам додали до підозри нову статтю
Євген Строкань (Фото: https://www.facebook.com/strokan.eugen)
7 Травня 2021, 13:47
читать на русском

Двоє учасників акції під Офісом президента Володимира Зеленського на підтримку активіста Сергія Стерненка отримали до своїх підозр нову статтю.

Про це повідомляють у Telegram-каналі "Самозахист", який організували прибічники Стерненка для координації акцій.

Так, Давиду Гаджимурадову та Євгену Строканю у березні було вручено підозри у хуліганських діях, а днями додали нову статтю — 338 Кримінального кодексу України (наруга над державними символами).

Чергова спроба повернути усю суть протесту до "багатостраждальної" таблички ("Президент України" - ред.). От тільки ніякої наруги над держсимволами не було. Ветерани, як от Євген, за них ризикували життям на війні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 28 квітня лідеру організації "Гонор" підозрюваному в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень поліціянтам 20 березня на Банковій Сергію Філімонову змінили запобіжний захід. Київський апеляційний суд призначив активісту нічний домашній арешт замість цілодобового.

Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Про подробиці судових справ активістів читайте у матеріалі Парламент.UA: За що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух.

1