Активна форма COVID-19 у Китаї: зафіксовано нові випадки та високий ступінь зараження

Більша частина хворих привезла інфекцію з-за кордону
Активна форма COVID-19 у Китаї: зафіксовано нові випадки та високий ступінь зараження
Коронавірус у Китаї (фото: People’s Daily, China)
9 Грудня 2020, 15:32
читать на русском

У Китаї зафіксували нові випадки активної форми  COVID-19 у пацієнтів, більшість з яких прибула з-за кордону. Ще четверо заразилось всередині країни.

Про це повідомляє People's Daily, Chinа.

У середу, 9 грудня, материковий Китай повідомив, що зафіксував 15 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще одного пацієнта із безсимптомним перебігом захворювання.

Зазначається, що більша частина хворих привезли інфекцію з-за кордону. Четверо хворих з активною формою COVID-19 заразилися у місті Ченду провінції Сичуань, де минулої доби розпочали масове тестування громадян на COVID-19, а деякі установи, зокрема школу, лікарню та гуртовий ринок закрили.

Читайте також

Напередодні на COVID-19 захворіла 69-річна жителька провінції, яка у важкому стані, та її 71-річний чоловік, у якого наразі немає симптомів. Місцева влада заявила, що після обстеження квартири подружжя зразки SARS-CoV-2 виявили у семи різних місцях, зокрема на дверних ручках, вимикачах та їжі в холодильнику, що свідчить про "високий ступінь зараження".

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 284 пацієнти з активною формою COVID-19, стан п'яти з них оцінюють як критичний.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіла 86 661 людина. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 81,7 тис. вже одужали.

Нагадаємо, що загалом хворих з активною формою COVID-19 у лікарнях Китаю станом на 15 листопада було 388 людей.

У Європі зафіксували першого хворого на новий хантавірус. Вчені підтвердили перший у Німеччині випадок передачі від тварини до людини вірусу, відомого як "вірус Сеула": спеціалісти підтвердили його наявність у пацієнтки та її домашнього улюбленця.

1