Арахамія назвав два можливих сценарії мирного врегулювання війни на Донбасі

Кожен з варіантів складається лише із перемовин
Головне
Арахамія назвав два можливих сценарії мирного врегулювання війни на Донбасі
Війна на Донбасі Фото: Міноборони
22 Грудня 2021, 14:56
читать на русском

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав два варіанти для завершення війни на Донбасі. За його словами, це можна зробити завдяки прямим переговорам з президентом Росії Володимиром Путіним та залученню США.

Про це Арахамія сказав під час підсумкової пресконференції, пише ТСН.ua.

Зі слів нардепа, Україна розглядає два потенційно можливих сценарії мирного врегулювання війни на Донбасі. Кожен з варіантів складається лише із перемовин. Арахамія зазначив, що після проведення переговорів у "нормандському форматі" відбувається "застій", а зараз ще й існує загроза повномасштабного вторгнення з боку Росії.

"Слуга народу" заявив, що зараз стратегією влади є деескалація і переформатування "нормандського формату" із долученням туди США або створення нового майданчику за участі Штатів.

У нас є два варіанти: один формат - це прямі переговори з Путіним щодо цієї ситуації і другий формат - додавання Сполучених Штатів Америки до "нормандського" або якийсь інший формат, де будуть залучені США. Зараз це в активній фазі обговорення, - пояснив нардеп.

Водночас переговори з РФ ведуться всіма країнами-партнерами України, зазначив Арахамія.

Як США обговорюють це з Росією, так і ми обговорюємо це зі своїми партнерами, і зі США. Тут так багато сторін, що я, на жаль, не можу давати жодних дат... Однак, у нас внутрішній дедлайн стоїть - це кінець першого кварталу 2022 року, - сказав він.

Нагадаємо. що суд у Росії розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розміщеної у самопроголошених сепаратистських республіках на Сході України.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував рішення одного з судів у Ростові, який визнав присутність російських військ на Донбасі.

Читайте також