Арестович назвав умову посилення санкцій проти Росії

Паспортизація і рублева зона є характеристиками "повзучої анексії"
Головне
Арестович назвав умову посилення санкцій проти Росії
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
23 Травня 2021, 23:00
читать на русском

Радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що намір окупаційної влади в ОРДЛО переводити нерухомість в муніципальну власність може призвести до посилення санкцій проти Росії.

Ми попереджаємо про міжнародні правові наслідки, які можуть стати наслідком. МЗС дуже активно працює. І офіс президента вважає це одним із серйозних дестабілізуючих факторів, який разом з роздачею паспортів, рублевою зоною та іншим носять характеристики повзучої анексії, - заявив Арестович в етері телеканалу "Дом".

Арестович вважає, що такі дії окупантів можуть стати причиною посилення санкцій проти РФ або аргументом, який не дасть можливості зняти обмеження, що ввели раніше.

За його словами, партнери України розуміють, про що йдеться. Термін "повзуча анексія" звучить все частіше. На думку Арестовича, про це скажуть президенту РФ Володимиру Путіну на зустрічі з президентом США Джо Байденом. Також президент Володимир Зеленський підійматиме цю тему.

Читайте також

Спікер української делегації в ТКГ наголосив, що Міністерство закордонних справ України готує низку заяв щодо цієї ситуації.

Все це стане предметом розглядів в міжнародних судах, в міжнародних організаціях, ООН, ОБСЄ і т.д. Ну і, безумовно, двосторонніх відносин. Це аргумент, який погіршує позицію Росії в мирному врегулюванні, - сказав він.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі заявили, що Росія фактично поглинає окуповані території Донбасу через організацію нелегітимних виборів та масову паспортизацію.

Читайте також