Аваков про війну із Росією: Напад на Україну не буде легкою прогулянкою

Українські війська демонструють високий рівень підготовки
Важливо
Аваков про війну із Росією: Напад на Україну не буде легкою прогулянкою
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
22 Квітня 2021, 10:28
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков перевірив сили МВС у зоні ООС у Маріуполі і заявив, що готовність підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Готовність підрозділів кардинально відрізняється. І з точки зору оснащення, і з точки зору бойового досвіду, і з точки зору ментальної готовності, - підкреслив він.

За його словами, Національна гвардія, поліцейські сили, прикордонники та навіть рятувальники демонструють високий рівень підготовки.

Хочу, щоб агресор зрозумів, напад на Україну - не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди, - сказав Аваков.

Читайте також


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

США глибоко стурбовані рішенням Росії закрити частину акваторій Чорного моря і назвали такий вчинок "неспровокованою ескалацією".

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Президент України (досьє Володимира Зеленського) запропонував президентові РФ Путіну зустрітися на Донбасі та закликав відвести війська від кордонів України.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією