Авіакомпанії Фінляндії та Сінгапуру не літатимуть над Білоруссю

Вони змінюють рейси польотів
Авіакомпанії Фінляндії та Сінгапуру не літатимуть над Білоруссю
Літак (фото: twitter)
25 Травня 2021, 11:56
читать на русском
Найбільші авіаперевізники Фінляндії та Сінгапуру - Finnair і Singapore Airlines - не будуть здійснювати свої рейси над повітряним простором Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба фінської компанії у Twitter.

Ми не будемо використовувати повітряний простір Білорусі для подальшого сполучення. Наступний наш рейс – до Газіпаші наступної середи. Згідно з рекомендацією Traficom, цей маршрут буде уникати повітряного простору Білорусі. Ця зміна зробить час польоту дещо довшим, - йдеться у дописі.

Як передає Channel News Asia,  Singapore Airlines перенаправляє деякі рейси, щоб уникнути повітряного простору Білорусі після того, як Мінськ змусив літак "Ryanair" приземлитися, щоб заарештувати журналіста на борту.

Читайте також

Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною. За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Також до "повітряного бойкоту" раніше доєдналися Латвія, Нідерланди, Польща, Угорщина і Франція.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

1