Без живих концертів: коли та як відбудеться офіційне відкриття новорічної ялинки в Києві

Ялинка залишиться на Софіївській площі до 19 січня
Ексклюзив
Без живих концертів: коли та як відбудеться офіційне відкриття новорічної ялинки в Києві
Ялинка у Києві Фото: https://t.me/KyivOperativ/83696
25 Листопада 2021, 19:51
читать на русском

19 грудня о 16:00 відбудеться офіційне відкриття новорічної ялинки на Софіївській площі з мером Віталієм Кличком та святим Миколаєм, проте жодних живих концертів не передбачається.

Про це розповів Ігор Добруцький, засновник та директор компанії "Folk Ukraine" яка з 2015 року займається встановленням "головних" ялинок у Києві та організацією народних гулянь, ексклюзивно для Парламент.UA.

Офіційне відкриття новорічної ялинки на Софійській площі традиційно відбудеться з мером Віталієм Кличком та святим Миколаєм 19 грудня о 16:00. Можливо, буде навіть якась музично-урочиста частина. Поки що у мерії це вирішується у зв'язку з карантинними обмеженнями. Але точно решту часу не буде жодних живих концертів на площі, до яких кияни так звикли у доковідні часи, - сказав Добруцький.

Проте на киян чекатимуть ярмарки та фудкорти на Софійській площі до Володимирського проїзду, Маріїнському та парку Дружби Народів. Своєю чергою навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому спорудять ковзанку.

Більшість розваг через карантинні обмеження вирішили перенести до Добропарку, розташованого за Києвом, - пояснив Добруцький.

Він додав, що головна ялинка міста залишити до 19 січня, коли за православною традицією відзначається Водохреща.

Нагадаємо, минулого року головну ялинку країни була оформленою в тематиці "Чарівного лісу".

Читайте також