Безвізовому режиму України з ЄС нічого не загрожує - президент

Як тільки складна епідемічна ситуація з COVID-19 дозволить, українці знову зможуть планувати свої подорожі до країн ЄС
Головне
Безвізовому режиму України з ЄС нічого не загрожує - президент
Президент Зеленський (фото Офіс президента)
6 Жовтня 2020, 22:29
читать на русском

Безвізовому режиму України з ЄС нічого не загрожує, заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

Партнери з ЄС запевнили, що безвізу з ЄС нічого не загрожує і що Україна виконує всі критерії, - сказав Зеленський.

Читайте також

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, глава держави зазначив, що як тільки складна епідемічна ситуація з COVID-19 дозволить, українці знову зможуть планувати свої подорожі до країн ЄС.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також заявив, що безвізовому режиму між Україною та Європейським союзом ніщо не загрожує.

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що у Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також

А Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна може втратити безвізовий режим і велику фінансову допомогу від ЄС.

Поки міжнародне співтовариство зайнято Білоруссю, уряд України спішно підштовхує кандидатів, які не мають досвіду і порядності, до вибору глави САП. Це не полетить. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальшу трансляцію допомоги в розмірі 1,5 млрд євро, — написала вона.

Після цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється.

Також депутатка Європарламенту від ФР Німеччини, членкиня комітету у закордонних справах Віола фон Крамон вдруге попередила Україну, що вона може втратити безвізовий режим з Європою через відбір нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Також вона звернулась до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який 18 вересня заявив, що погрози від депутатки є лише чутками.

Нагадаємо, 5 жовтня депутати Європарламенту звернулися до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.

1