Більше тисячі хворих щодоби: яка ситуація з коронавірусом у Києві

Кличко анонсував посилення карантинних обмежень
Більше тисячі хворих щодоби: яка ситуація з коронавірусом у Києві
Хворий на коронавірус у лікарні під киснем Фото: carpathia.gov.ua
28 Жовтня 2021, 16:20
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ситуація із розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. Тому з 1 листопада у столиці посилять карантинні обмеження.

Про це Кличко сказав під час брифінгу 28 жовтня, зазначивши, що протягом останнього тижня в Києві – більше тисячі хворих щодоби. Та понад 30, а то й понад 40-50 смертей.

Серед померлих – немало людей молодих. І навіть однорічна дитина… Збільшується і кількість госпіталізованих до лікарень столиці. Та пацієнтів, які потребують кисневої підтримки, - зазначив він.

За словами мера, сьогодні у місті підготовлені до прийому хворих на коронавірус понад 6 тисяч ліжок. З них понад 90% у комунальних медзакладах забезпечені киснем. Також у столиці є майже 500 апаратів штучної вентиляції легень.

Хворі на коронавірус, чоловік перебуває під балоном з киснем Фото: Міністерства охорони здоров'я України

Заповненість ліжок на сьогодні складає майже 63%. А в окремих лікарнях – 99-100%. При цьому 84% госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок з киснем – вже третій день поспіль – заповнено понад 66%. А це вже – критерій "червоної" зони, - сказав Кличко.

Він додав, що столиця в рамках своїх повноважень запроваджує суворі обмеження. При цьому Кличко закликав уряд ухвалити рішення про віднесення міста чи регіону до "червоної" зони карантину.

Хворі на коронавірус в лікарні Фото: Міністерства охорони здоров'я України

Нагадаємо, днями мер столиці заявив, що коронавірус став більш агресивним, і що лікарні Києва переповнені. При цьому з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про посилення карантинних обмежень через загрозливу ситуацію з COVID-19 у місті.

Про те, яка ситуація в українських лікарнях, читайте в нашому матеріалі: Ампутація кінцівок та неспроможність самостійно дихати: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Читайте також