Біткоїн різко обвалився після тривалого зростання

Трейдери радять не панікувати і стверджують, що це можливість придбати криптовалюту дешевше
Біткоїн різко обвалився після тривалого зростання
Біткоїн (Фото: habr.com)
23 Квітня 2021, 11:46
читать на русском

Біткоїн вперше за півтора місяця впав нижче 50 тисяч доларів. Це сталося після рекордного зростання ціни криптовалюти до 64 тисяч доларів.

Про це свідчить інформація на платформі CoinDesk.

Сьогодні, 23 квітня, до 10 ранку за київським часом біткоїн торгувався на рівні 48 905 доларів за монету. Кількома годинами раніше криптовалюта обвалювалась до 48 401 долара. Падіння за добу вже склало 9,97%, а за тиждень - майже на 22%. В результаті капіталізація криптовалюти опустилася нижче трильйона доларів.

Один з провідних трейдерів Тон Вейс припустив, що причиною падіння біткоїна стали новини з Китаю про відключення електроенергії. Багато запанікували і стали продавати криптогроші.

Як пише Forklog,  період масових продажів криптовалюти - це хороший час для покупки активу. Проблеми з електропостачанням в Китаї мають закінчитися найближчими тижнями, а тому ринок прийде в ному, вважають трейдери.

Інші криптовалюти традиційно падають в ціні слідом за біткоїном. Ethereum втратив 11,75%, а популярний останнім часом Dogecoin просів з 0,5 долара за монету до 0,2 долара.

Читайте також

Нагадаємо, ще недавно біткоїн пробивав вгору позначку в 64 тисячі доларів. Таке зростання було пов'язане з виходом найбільшої криптовалютної біржі США Coinbase на IPO.

Детальніше про розвиток ринку криптовалют та можливості біткоїна читайте у матеріалі Парламент.UA Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

1