Блінкен розповів, як Росія може переконати світ у намірах не нападати на Україну

Найперше РФ потрібно забрати свої війська від українських кордонів
Блінкен розповів, як Росія може переконати світ у намірах не нападати на Україну
Ентоні Блінкен Фото: president.gov.ua
21 Січня 2022, 16:57
читать на русском

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, яким чином Росія може переконати світову спільному у відсутності намірів напади з військами на Україну.

Про це глава Держдепу США розповів після зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим 21 січня у Женеві. Його виступ транслювався на YouTube.

За його словами, Росія повинна відвести свої війська від кордонів України, щоб переконати світ у небажанні воювати.

Якщо Росія справді хоче переконати світову спільноту в тому, що вона не має планів робити агресивні дії проти України, їй варто почати доводити це насправді — наприклад, відведенням військ від кордону, - заявив Блінкен.

Крім того, Блінкен підтвердив плани на продовження переговорів після того, як Москва вивчить письмові пропозиції Вашингтона.

Також держсекретар заявив, що США не вестимуть переговорів із Росією щодо принципу відкритих дверей НАТО, вважають неприпустимим зміну кордонів за допомогою сили.

Дуже важливо бути взаємно відвертими про речі, на які ми не підемо, і однією з них є факт того, що ми не переглядатимемо фундаментальні принципи, які ми маємо і які захищатимемо. Одним із них є принцип відчинених дверей НАТО, - сказав Блінкен під час пресконференції.

Він наголосив, що країни не можуть змінювати кордони інших країн через силу і не можуть диктувати іншим країнам їхній вибір та їхню політику.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував можливе вторгнення російських військ до України. Він вважає такий сценарій "ще не ухваленим" російською владою.

Читайте також

1