Богослужіння скоротять, ікони не цілуватимуть: Степанов домовився зі священниками

Йти до церкви категорично не рекомендують літнім людям і людям з хронічними захворюванннями
Важливо
Богослужіння скоротять, ікони не цілуватимуть: Степанов домовився зі священниками
Максим Степанов (Фото: МОЗ)
27 Квітня 2021, 15:41
читать на русском

Під час зустрічі представників уряду з Радою церков і релігійних організацій досягнуто домовленостей про дотримання карантинних заходів під час Великодніх богослужінь.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Ми маємо підтримку нашого духовенства. Зокрема, домовилися про можливість зменшення тривалості богослужінь з одночасним збільшенням їх кількості, фіксацією дверей у храмах, щоб вони постійно були відкриті. Також домовилися про додаткову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів - цілування хрестів, ікон, святинь, - зазначив Степанов (досьє Максима Степанова).

За словами міністра МОЗ не планує подавати до уряду пропозиції про додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує українцям дотримуватися правил і норм, які діють сьогодні.

Міністр також зазначив, що перебувати на богослужіннях і церковних обрядах, незалежно від того, де вони відбуватимуться, всередині храму або у дворі, потрібно обов'язково в масці.

Участь у богослужіннях рекомендують брати лише одному члену сім'ї і максимально виключити відвідування служби літніми людьми і тими, хто має хронічні захворювання.

Нагадаємо, уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину і просить українців свідомо поставитися до святкувань Великодня.

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що храми на Великдень будуть відкриті, проте, аби убезпечити вірян від захворювання на коронавірус, зокрема, планується масове освячення пасок на хлібокомбінатах і в магазинах.

Читайте також

1