Борис Джонсон прибув до Києва привітати Україну з Днем Незалежності

Джонсон оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги
Головне
Борис Джонсон прибув до Києва привітати Україну з Днем Незалежності
Борис Джонсон та Володимир Зеленський Фото: https://twitter.com/borisjohnson
24 Серпня 2022, 17:51
читать на русском

Борис Джонсон прибув до Києва привітати Україну з Днем незалежності та оголосив про надання Україні нового великого пакета військової допомоги на 63,7 млн доларів, до якого увійдуть 850 мікродронів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своїх соцмережах.

За словами президента, Борис Джонсон - великий друг України.

Борисе, дякую за безкомпромісну підтримку нашої країни з перших днів повномасштабної російської агресії, за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені! Нашій державі пощастило мати такого друга!, - зазначив Зеленський.

Під час сьогоднішньої зустрічі із Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України британський прем’єр-міністр також оголосив новий пакет допомоги на 54 мільйони фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

На урядовому сайті йдеться, що у новий пакет також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил противника, що наближаються.

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах — найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.

Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас. Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну, — написав Джонсон у Twitter.

Нагадаємо, що адміністрація США оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні майже на 3 млрд доларів - Києві зробили сюрприз до Дня Незалежності.

Читайте також наш матеріал: 31 рік Незалежності: головні здобутки України за цей період

Читайте також

1