Брат екснардепа-зрадника Ковальова, який заправляв російські танки та вивозив зерно з Херсонщини до рф, отримав підозру від СБУ

Використовуючи "статус" свого брата, Юрій Ковальов "переорієнтував" на потреби країни-агресора понад 20 підконтрольних компаній у регіоні.
Важливо
Брат екснардепа-зрадника Ковальова, який заправляв російські танки та вивозив зерно з Херсонщини до рф, отримав підозру від СБУ
27 Листопада 2023, 20:47
читать на русском

Служба безпеки зібрала докази державної зради на депутата Херсонської облради Юрія Ковальова. Наразі він входить до складу окупаційної "держдуми Херсонської області" від путінської партії "єдина росія" і продовжує сприяти збройній агресії рф проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фігурант є старшим братом екснардепа-зрадника Олексія Ковальова, який після окупації обласного центру публічно підтримав "приєднання" регіону до рф і став "заступником" гауляйтера Сальдо "з питань сільського господарства".

Використовуючи "статус" свого брата, Юрій Ковальов "переорієнтував" на потреби країни-агресора понад 20 підконтрольних компаній у регіоні. Для цього здійснив їхню "перереєстрацію" за російським законодавством.

Серед них – місцевий агрохолдинг, який цього року переправив у росію майже 35 тисяч тонн українського зерна на загальну суму 140 млн грн.

Також встановлено, що за вказівкою Юрія Ковальова підконтрольні йому автозаправні станції здійснювали "позачергове" забезпечення пальним військової техніки рф, у тому числі ворожих танків та бронемашин.

Крім того, компанії фігуранта активно постачали "продпайки" для рашистів, які перебувають на російських блокпостах в окупованій частині регіону.

Також підприємства Юрія Ковальова регулярно фінансують бюджет країни-агресора у вигляді сплати "податків" та "зборів".

Тільки за серпень 2022 року одна з його агрокомпаній перерахувала на користь загарбників майже 3 млн російських рублів.

На підставі зібраних доказів Юрію Ковальову повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, Олексій Ковальов - заможний херсонський аграрій, який пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до росії через Крим.

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

На початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

6 липня 2022 року генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата було оголошено в розшук. 

28 серпня на Росії слідчий комітет підтвердив смерть нардепа-колаборанта Олексія Ковальова, якого вбили в окупованій Голій Пристані Херсонської області.