Бюджет-2022 хочуть доопрацювати до другого читання: що змінять

Депутати наполягають на збільшенні зарплат та субсидій
Ексклюзив
Бюджет-2022 хочуть доопрацювати до другого читання: що змінять
будівля Кабінету Міністрів (фото: з відкритих джерел)
26 Жовтня 2021, 21:32
читать на русском

Депутати пропонуватимуть Кабінету міністрів переглянути видатки, аби була можливість збільшити мінімальну зарплату та виплати на субсидії. 

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент. UA.

До другого читання планують доопрацювати частину соціальних видатків – підвищення мінімальних зарплат і пенсій. При цьому традиційно йдеться про кількасот гривень, що є консервацією бідності. Паралельних заходів для стимулювання самозайнятості, створення робочих місць також немає, – наголосив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.

Він також звертає увагу на важливість реалізації програми модернізації залізничної інфраструктури, що дасть оновлення вантажного, вагонного парків, інфраструктури з максимальним відсотком локалізації виробництва. Мовляв, ці видатки також мають бути передбачені в бюджеті, хоча б для старту першого етапу.

Також Український союз промисловців і підприємців пропонує Верховній Раді передбачити збільшення кредитування реального сектору економіки, а також закласти кошти, необхідні для програм авіа, транспортного машинобудування тощо.

Цим бюджетом влада показала свої пріоритети. І вони не можуть не тішити. Не всім, звісно, багато над чим треба працювати. І не забуваймо, що більшість дій нинішньої команди поки були більше схожі на популізм, ніж на реальні кроки. Але так чи інакше цей бюджет хоча б трохи розгорнувся у майбутнє. І якщо ці гроші не розпиляють та не проп'ють у кулуарах — у нас є шанс на подальші економічні кроки, – резюмував Роман Бабіцький.

Нагадаємо, що Верховна Рада 20 жовтня підтримала висновки та пропозиції до закону про державний бюджет України на 2022 рік.

Читайте також