Через штурм Капітолію 150 американців отримали обвинувачення

Правоохоронці провели масштабне розслідування
Через штурм Капітолію 150 американців отримали обвинувачення
Протести у США під Конгресом (фото: GETTY)
27 Січня 2021, 09:23
читать на русском

Внаслідок штурму Капітолію, на який напали 6 січня у США, щонайменше 150 осіб отримали обвинувачення.

Про це повідомляє CNN.

Щонайменше 150 особам висунуто звинувачення федеральними прокурорами у зв'язку з повстанням в Капітолії 6 січня, - йдеться у повідомленні.

За словами прокурора округа Колумбія, правоохоронці провели масштабне та безпрецедентне розслідування.

Читайте також

Зокрема, причетні до захоплення Конгресу отримали обвинувачення у незаконному проникненні у будівлю з обмеженим доступом та хуліганстві. Також є ті, кому пред’явили крадіжку державної власності, змову, напад на правоохоронців. У міністерстві юстиції також повідомили, що на причетність до подій 6 січня перевіряють понад 400 осіб. Окрім того, у майбутньому очікується арешт більше сотні учасників заворушень.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

Після промови чинного президента США Дональда Трампа його прихильники почали перелазити через огорожу й стіну та проникли усередину будівлі Конгресу, а потім в зал засідання Сенату.

Через заворушення біля Капітолія у США у відставку пішли двоє міністрів.

Через  заворушення у Капітолії влада Сполучених Штатів Америки порушила щонайменше 25 справ про випадки внутрішнього тероризму.