Членкиня Конгресу звинуватила Єрмака у можливих "зв'язках з Росією": відповідь МЗС

Українська сторона максимально відкрито взаємодіє з американськими партнерами
Головне
Членкиня Конгресу звинуватила Єрмака у можливих "зв'язках з Росією": відповідь МЗС
Андрій Єрмак / Фото: president.gov.ua

Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена із закликом перевірити голову Офісу президента України Андрія Єрмака "на зв'язки з Росією".

Про це вона повідомила у своєму Twitter.

На підставі різноманітних розвідувальних даних щодо дій пана Єрмака в Україні та його передбачуваних угод із Росією Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити або спростувати різні серйозні звинувачення. Враховуючи нашу істотну участь у цьому конфлікті, ми завдячуємо такому рівню суворості та підзвітності американському народу, оскільки Україна терміново потребує збільшення рівня та швидкості допомоги у сфері безпеки, - йшлося в листі Спартц до Джо Байдена.

Своєю чергою речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook зазначив, що подібна заява від Спартц є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США".

Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження, - сказав Олег Ніколенко.
Він наголосив, що членкині Конгресу необхідно припинити підривати механізми надання США військової допомоги Україні. За словами Ніколенко, українська сторона відкрито взаємодіє з американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки.

Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі. Переконані, що жодні заяви та провокації не підірвуть той високий рівень довіри, що встановився між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, Андрієм Єрмаком та Джейком Салліваном, Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, а також іншими високопосадовцями України та США, - додав він.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що потрібно ввести обмеження проти всієї банківської системи РФ, адже завдяки санкціям Росія оголосила дефолт суверенного боргу в іноземній валюті.

1