"Чорна каса": суд заочно заарештував бізнесмена Галантерника

14 грудня оголосять повний текст ухвали
"Чорна каса": суд заочно заарештував бізнесмена Галантерника
Суд, правосуддя Фото: facebook.com/sap.gov.ua
9 Грудня 2021, 17:27
читать на русском

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту одеського бізнесмена Володимира Галантерника, підозрюваного у створенні злочинної організації в Одесі.

Про це повідомило "Суспільне".

Зазначили, що Володимир Галантерник впродовж п'яти днів може оскаржити запобіжний захід.

Також 14 грудня оголосять повний текст ухвали.

Відомо, що до злочинної організації в Одесі також були залучені мер міста Геннадій Труханов та декілька посадовців з робітниками приватних компаній. Своєю чергою злочинна схема полягала у тому, що земельні ділянки виводили з власності громади та передавали їх під забудову приватній компанії "Будова". Документи щодо надання об'єктів у право власності підписував Труханов.

Таким чином громада міста втратила понад шість земельних ділянок площею 15,9 га та 131 млн гривень з місцевого бюджету впродовж 2016-2019 років. Злочинна схема заподіювала шкоду в розмірі 689 млн грн.

Нагадаємо, у червні 2019 року Міхеїл Саакашвілі прийшов на засідання суду у справі заводу "Краян" та показав журналістам документи, які назвав "чорною касою" Одеської міськради. Тоді він заявив, що у цих документах них розписані схеми відмивання грошей, а також зазначено суми, які платили депутатам за потрібне міській владі рішення.

Читайте також

1