Чорнобильська зона отримала офіціальний логотип і бренд - фото, відео

За основу логотипу взяли форму поверхні реактора, з якого почалася Чорнобильська катастрофа
Чорнобильська зона отримала офіціальний логотип і бренд - фото, відео
Логотип Чорнобильської зони (Фото: Агенція Banda)
19 Лютого 2021, 20:06
читать на русском

Українська креативна агенція Вanda розробила офіційний бренд і логотип Чорнобильської зони відчуження.

Про це повідомив Укрінформ.

Чорнобильська зона є унікальним явищем на нашій планеті і ми повинні трохи змінити основні наративи, які використовуються при її згадуванні. Так, це - зона відчуження. Але це - зона розвитку. Зона збереження і пам'яті, але і зона майбутнього, - зазначив під час презентації перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський.

За основу логотипу, який розробила креативна агенція Вanda взято форму поверхні реактора, з якого все почалося.

Це відправна точка існування лого, наче це логотип Чорнобиля’86. І з кожним роком зображення змінюється та поступово зникає. Кінцева точка існування лого – 2064 рік, коли Чорнобильську електростанцію буде повністю виведено з експлуатації. Ця подія закриває цикл історії Зони та відкриває простір для нового, зокрема, інших візуальних рішень, - пояснили розробники.

Читайте також

Нова візуальна система, щороку змінюючись, дасть можливість поєднувати минуле та майбутнє в одному просторі, тим самим нагадуючи про вплив минулого на сьогодення, вважають автори проєкту. Тому, трансформуючи Чорнобиль, важливо також посилювати комунікацію та змінювати візуальне сприйняття Зони відчуження.

Тому був розпочатий проект створення бренду. Агенція Banda створила портрет типового відвідувача Зони відчуження - і на основі розробила стратегію та бренд-бук. Що важливо, ця робота була зроблена безкоштовно, - підкреслив заступник голови Державного агентства України з управління Зоною відчуження Максим Шевчук.

Нагадаємо, що Міністерство культури України разом з Державним агентством з розвитку туризму хоче внести деякі об’єкти Чорнобильської зони до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.