COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою з'явився у застосунку "Дія"

Термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення
Головне
COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою з'явився у застосунку "Дія"
COVID-сертифікат (фото: Мінцифри)
1 Лютого 2022, 11:58
читать на русском

Від 1 лютого у "Дії" з'явилась можливість завантажити новий COVID-сертифікат, якщо людина отримала бустерну дозу щеплення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати відповідний запит на порталі чи в застосунку "Дія". Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19.

Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах ЄС. Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні, - йдеться у повідомленні.

Як повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, наразі понад 350 тис. українців вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини. Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення.

Як згенерувати новий сертифікат

Після вакцинації бустерною дозою в "Дії" треба заново згенерувати свої сертифікати:

  • У застосунку вибираєте розділ "Послуги".
  • Пункт COVID-сертифікати.
  • Вибираєте тип сертифіката та надсилаєте запит.

Якщо "Дія" знайде про вас дані в реєстрах, за декілька хвилин сертифікати оновляться та буде показана "третя доза" вакцини, наголосили у Мінцифри.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський також анонсував 500 грн виплат за бустерну дозу, і, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд зараз активно працює над впровадженням цієї ініціативи.

Читайте також

1