Це не був візит ввічливості: Кулеба про поїздку Зеленського до Вашингтону

Це безпосередня реалізація нашої зовнішньополітичної стратегії
Головне
Це не був візит ввічливості: Кулеба про поїздку Зеленського до Вашингтону
Візит Володимира Зеленського до США Фото: president.gov.ua
10 Вересня 2021, 23:00
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що поїздка президента Володимира Зеленського до Вашингтону не була простим візитом ввічливості. Це була реалізація зовнішньополітичної стратегії.

Про це Кулеба сказав у Верховній Раді 10 вересня.

За його словами, вперше візит українського президента до США був таким комплексним та результативним.

Щодо візиту президента до Сполучених Штатів. Вперше візит президента України до США був настільки комплексним та результативним. Це не був візит ввічливості. Це безпосередня реалізація нашої зовнішньополітичної стратегії, - сказав міністр.

Кулеба нагадав, що Штати на найвищому рівні підтвердили підтримку України в боротьбі з російською агресією. При цьому на практиці це означає більш активне залучення Вашингтона до процесу мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та зміцнення обороноздатності нашої держави.

Крім того, невдовзі відбудеться засідання оновленої Комісії стратегічного партнерства між Україною та США, яка до цього не засідала три роки. Міністр наголосив, що вона є інструментом отримання підтримки від Вашингтона у сфері оборони, безпеки, а також інвестицій.

За словами Кулеби, після візиту Зеленського до Вашингтону відносини між країнами перебувають у найвищій точці за багато років.

Але це не кінець роботи, а початок якісно нового етапу, - зазначив він.

У Києві вже почали працювати над реалізацією низки домовленостей, котрі були досягнуті під час візиту.

Нагадаємо, з 30 серпня по 5 вересня тривав візит українського президента до Сполучених Штатів Америки. Під час візиту до Америки Зеленський зустрівся із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Президенти ухвалили спільну заяву щодо стратегічного партнерства.

Читайте також наш матеріалГроші, нормандський формат та "Північний потік-2": про що говорили Байден та Зеленський 

Читайте також