"Це позитивно": Зеленський прокоментував результати перемовин Байдена і Путіна

Розгорнута відповідь Зеленського буде лише після особистої розмови з Байденом
Важливо
"Це позитивно": Зеленський прокоментував результати перемовин Байдена і Путіна
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
8 Грудня 2021, 16:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував перемовини президентів США та Росії, Джо Байдена та Володимира Путіна. Результати зустрічі, яка відбулась 7 грудня, він оцінив позитивно.

Про це глава держави заявив на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем у Києві 8 грудня.

Я вважаю, що це позитивно, що президент Сполучених Штатів розмовляв із президентом РФ ... У нас була двопартійна підтримка, але найголовніше те, що ми зараз бачимо, що є особиста реальна реакція та особиста роль президента Байдена у врегулюванні цього конфлікту — врегулюванні війни на сході нашої держави, — сказав президент.

Зеленський наголосив, що розгорнута відповідь з цього питання буде лише після того, як він проведе телефонну розмову з Байденом, заплановану на 9 грудня.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін провели захищений відеодзвінок. Штати висловили стурбованість російськими діями на кордоні з Україною, обговорили кібернетичні та регіональні проблеми.

В Офісі президента чекають на розмову Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. Саме тому не коментують переговори президента США та президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також