Ціна на газ у грудні може становити понад 30 гривень за куб та змінюватись щодня

Це стосується тих українців, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника "останньої надії"
Головне
Ціна на газ у грудні може становити понад 30 гривень за куб та змінюватись щодня
Газ (фото: Pexels)
1 Грудня 2021, 14:49
читать на русском

ГК "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), пропонує з 1 грудня автоматично перевести усіх побутових споживачів на базовий річний тариф (7,96 гривні). Інакше - клієнтам, які не обрали свого постачальника, доведеться платити більше, оскільки ціна може варіюватись щодня та становити й 30 гривень за куб.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника "останньої надії", стало можливим завдяки ухваленню та підписанню закону України № 2553 щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії.

Відповідно до цього закону "Нафтогаз України" звернувся до НКРЕКП (Регулятора) щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції.

Це дозволить клієнтам отримувати газ протягом усього опалювального сезону за однією з найвигідніших цін на ринку природного газу — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу/доставки). Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" очікує позитивне рішення Регулятора щодо створення сталих умов для споживачів природного газу, - йдеться у повідомленні.

Якщо ж регулятор  не підтримає цю пропозицію, то з 1 грудня постачальник "останньої надії" буде змушений здійснювати постачання газу всім своїм споживачам за ціною, розрахованою за формулою.

В компанії наголосили, що у такому випадку ціна на газ буде змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн за куб. Формула затверджена урядом та не залежить від "Нафтогазу".

Нагадаємо, у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" повідомили про застосування штрафних санкцій до киян, які мають значні заборгованості перед постачальником теплоенергії та гарячої води. Загальна заборгованість киян за опалення та гарячу воду складає близько 3,5 млрд грн.

Читайте також наш матеріал: Комунальні тарифи 2021: нововведення та скільки платитимемо цього опалювального сезону

Читайте також

1