ДБР відкрило справу щодо діяльності партії "Голос" у 2020 році, - Рудик

Підставою для відкриття провадження стали "дані з відкритих джерел"
ДБР відкрило справу щодо діяльності партії "Голос" у 2020 році, - Рудик
Кіра Рудик / Фото: facebook.com/kira.rudik
2 Лютого 2022, 12:57
читать на русском

Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо діяльності партії "Голос" у 2020 році, базуючись на "даних з відкритих джерел".

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла голова партії Кіра Рудик.

Завтра вперше в житті піду на допит. До Державного бюро розслідувань. Справа стосується діяльності партії Голос у 2020 році. Які підстави для відкриття справи? Думаєте, результати перевірки? Аудиту? Інформація від компетентної людини? Звісно, ні, - зазначила вона.

Рудик повідомила, що ДБР відкрило справу, базуючись на "даних з відкритих джерел": "Тобто "в інтернеті написали - чого б справу не відкрити?" - це і є логіка ДБР. Це - як з іншими справами проти опозиціонерів. Докази є? Ні. Але в інтернеті кажуть, що є".

Депутатка наголосила, що партія "Голос" під її керівництвом стала послідовно опозиційною політичною партією. На думку Рудик, саме з цієї причини на Баковій увімкнули всі доступні інструменти тиску - ДБР та кишенькові суди.

Справу відкрили в кінці 2021 року, коли ми гостро критикували владу за бездіяльність в сфері безпеки, економіки, бездіяльність в протидії коронавірусу. Разом з іншими подіями: справа проти Петра Порошенка, обшуки у команди Дмитра Разумкова, обшуки вдома у Андрія Коболєва, у мене нема сумнівів, що це - результат недолугої стратегії боротьби з політичними опонентами.

Ми не збираємося піддаватися тиску з боку влади. Ми будемо і надалі працювати, об’єднуватись, протистояти несправедливості та відстоювати свої позиції, - написала Рудик.

Нагадаємо, що народна депутатка Олександра Устінова очолила фракцію "Голос" у Верховній Раді. Раніше цю посаду обіймав Ярослав Железняк.

Читайте також