ДБР заявило, що Порошенко не здав закордонний паспорт

Адвокати Порошенка спростовують цю заяву
Важливо
ДБР заявило, що Порошенко не здав закордонний паспорт
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
24 Січня 2022, 18:23
читать на русском

Державне бюро розслідувань заявляє, що п’ятий президент України Петро Порошенко, як підозрюваний із запобіжним заходом, досі не здав закордонні паспорти.

Про це йдеться у повідомленнях ДБР та адвоката Порошенка Ігоря Голованя

Як відомо,19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенку П. О. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

За таких обставин підозрюваний Порошенко П. О. зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав, - стверджують у ДБР.

Водночас адвокат Порошенка Ігор Головань у Facebook заявив, що Порошенко вранці 24 числа здав паспорти і опублікував скріншот штампу.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

19 січня суд призначив Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та зобов'язав здати паспорти для виїзду за кордон.

Читайте також наш матеріалДержавний зрадник? Що закидають Порошенку та чи сяде він за ґрати.

Читайте також