До булави треба ще й голови – Порошенко про протидію Зеленського російській загрозі (відео)

Порошенко констатував, що в Україні з безпекового питання не збирали навіть Верховну Раду
До булави треба ще й голови – Порошенко про протидію Зеленського російській загрозі (відео)
Петро Порошенко Фото: facebook.com/petroporoshenko
15 Січня 2022, 17:34
читать на русском

Петро Порошенко вважає, що після вторгнення Росії до Казахстану безпекова ситуація для України суттєво ускладнилась, і це вимагає негайних скоординованих дій спільно із союзниками. Однак у цей час президент Зеленський "напружено" відпочивав.

Про це у відеозверненні сказав п’ятий президент, лідер "Європейської Солідарності", який перебуває у Брюсселі.

За останні три тижні, коли Зеленський дуже напружено відпочивав: спочатку в Гуті з Єрмаком, потім у Буковелі з Коломойським, потім знову в Буковелі з Єрмаком, він нібито не помітив, що світ змінився. Росія вдерлася до Казахстану, так само як і колись Радянський Союз вдерся до Угорщини, вдерся до Чехословаччини. Це сприяло перетворенню світу в двополюсний, а Радянського Союзу і Росії в посилену авторитарну державу, яка насаджує авторитаризм в цих країнах, – вважає Порошенко.

Лідер "Євросолідарності" наголосив, що Україна сьогодні має захиститись. Захиститися як від військового вторгнення, так і від впливу Росії. Тому його дивує, коли з питання України збираються парламенти всього світу для того, щоб спільно виробити рішення, які допоможуть Україні, а єдиний парламент, який не збирається з українського безпекового питання – це Верховна Рада України.

Ми готові допомагати владі. Ми готові давати свої думки і свої поради. Ми готові підставити плече, якщо треба. Ми готові взяти під руки, якщо треба. Ми готові навіть пересувати ноги, якщо їх ноги не йдуть в європейському напрямку. Все це ми готові робити для того, щоб допомогти Зеленському, бо він – президент. І в його немічних руках є булава. А як кажуть – до булави треба ще й голови, – нагадав Порошенко.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

У вказаному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких Порошенко. Колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості та топменеджеру часів Януковича.

Адвокати Порошенка стверджують, що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Читайте також

1