Депутати зібрали підписи щодо звільнення омбудсмани Денісової

Нардепи незадоволені роботою уповноваженої з прав людини
Головне
Депутати зібрали підписи щодо звільнення омбудсмани Денісової
Людмила Денісова (фото: УНІАН)
31 Травня 2022, 11:40
читать на русском

Народні депутати зібрали необхідну кількість підписів для висловлення недовіри Уповноваженій з прав людини Людмилі Денісовій.

Про це повідомила речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук.

Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Уповноваженому з прав людини Людмилі Денісовій. Після цього питання про звільнення омбудсмена має бути розглянуте парламентським комітетом, а потім — на засіданні Верховної Ради, - написала вона у Телеграмі.

Інформацію підтвердив народний депутат з фракції "Слуга Народу" Павло Фролов.

За його словами, на засіданні фракції СН під головуванням Давида Арахамії за участі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та віцепрем'єрки - міністерки з питань реінтеграції ТОТ Ірини Верещук обговорили питання діяльності Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової.

Одноголосно вирішили ініціювати висловлення пані Денисовій недовіри з подальшим звільненням з посади відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану. Ініціювання такої недовіри передбачено чверті конституційного складу (113+ депутатів) з невідкладним голосуванням на пленарному засіданні Ради без застосування процедур спеціальних законів про статус таких осіб.

На превеликий жаль, з початку війни та великих страждань українців пані Денисова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук. Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсменки на багаточисельних деталях "сексуальних злочинів, вчинених у неприродний спосіб" та "зґвалтуваннях дітей" на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України, - зазначає Фролов.

Він зазначив, що "тривалий час після 24 лютого діюча Уповноважена Верховної Ради з прав людини провела за кордоном, але не в росії чи білорусі, де її статус та повноваження могли б допомогти полоненим, депортованим та потерпаючим від окупації мешканцям Херсонщини, а у Давосах, Віднях, Варшавах та інших теплих спокійних західних європах".

За його словами, вже сьогодні 31 травня пані Денисова може бути звільнена зі своєї посади.

Читайте також

1