Депутатів за прогули потрібно позбавляти повноважень - Разумков

У Раді зареєстровано законопроєкт щодо покарань для депутатів
Депутатів за прогули потрібно позбавляти повноважень - Разумков
Верховна Рада Фото: УНІАН
15 Липня 2021, 16:29
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виступає за доопрацювання та повторне направлення до Конституційного суду  законопроєкту, що передбачає позбавлення повноважень народного депутата за систематичне нехтування обов'язками та прогули пленарних засідань.

В етері каналу Hromadske спікер парламенту зазначив, що позбавлення мандата народного депутата за невиконання обов’язків має бути передбачено в Конституції.

Це принципова річ, яку, так чи інакше, треба буде зробити. Сподіваюся, коли знову нормально запрацює Конституційний Суд, ми повторно будемо звертатися. Свого часу вже були направлені відповідні законопроєкти. Ми на них отримали негативний висновок Конституційного суду, - сказав він (досьє Разумкова).

Спікер вважає, що "не варто витрачати кошти платників податків, якщо ти не можеш знайти часу на виконання обов’язків народного депутата".

Разумков нагадав, що Конституційний Суд також надав негативний висновок до законопроєкту, що передбачав внесення змін до Основного Закону та дозволив би позбавляти мандата за неперсональне голосування в парламенті. Водночас він зазначив, що проблему неперсонального голосування вдалося вирішити шляхом запровадження Кримінальної відповідальності за такі дії та сенсорної кнопки при голосуваннях парламентарів.

Нагадаємо, Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України пленарних засідань Верховної Ради у червні 2021 року. Результати дослідження виявили, що шестеро депутатів у червні жодного разу не прийшли на роботу.

Читайте також

1