Шестеро депутатів у червні жодного разу не прийшли на роботу у Раду - КВУ

КВУ назвав депутатів, які пропустили найбільше засідань ВР першого місяця літа
Шестеро депутатів у червні жодного разу не прийшли на роботу у Раду - КВУ
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
5 Липня 2021, 17:03
читать на русском

Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України пленарних засідань Верховної Ради у червні 2021 року.

Як повідомляє КВУ у Фейсбуці, всього в червні відбулося одинадцять пленарних засідань. Всі з них відвідали лише 291 народний депутат або 68% від складу Верховної Ради.

Шестеро осіб не були зареєстровані на жодному засіданні. Це Віктор Медведчук ("Опозиційна платформа - За життя"), Тарас Козак ("Опозиційна платформа - За життя"), Олесь Довгий (позафракційний), Степан Івахів ("За майбутнє"), Леся Василенко ("Голос"), Вадим Столар ("Опозиційна платформа - За життя").

Офіційні причини відсутності народних депутатів не повідомляються, однак, ймовірно, що відсутність Т. Козака може бути пов’язана з його переховуванням в Білорусі, а народної депутатки Л. Василенко – із народженням дитини, про що було повідомлено публічно. Щодо Віктора Медведчука, то востаннє він був офіційно зареєстрований у Верховній Раді 28 квітня, - кажуть у Комітеті виборців.

За даними КВУ, двоє народних депутатів були зареєстровані лише на одному пленарному засіданні: Іван Калаур ("Слуга Народу") та Олександр Герега ("За майбутнє").

Жан Беленюк (СН), Максим Єфімов ("Довіра"), Юрій Солод (ОПЗЖ), Олександр Фельдман (ОПЗЖ) були зареєстровані лише на двох засіданнях, Віталій Борт (ОПЗЖ) та Вадим Рабінович (ОПЗЖ) – були присутні на трьох засіданнях з одинадцяти.

У КВУ кажуть, що у порівнянні із попереднім місяцем показники відвідування пленарних засідань майже не змінилися. У травні всі засідання Ради відвідали 286 народних депутатів, у червні – 291 нардеп.

Що стосується участі в голосуваннях Верховної Ради, то найактивніше голосували (натискали "за", "проти", "утримався") депутати з СН та "Європейської солідарності".

В середньому депутати "Слуги Народу" взяли участь в 83% голосувань, депутати ЄС – 77%. Народні депутати фракції "Голос" долучилися до 69% голосувань, групи "Довіра" - 67%, ВО "Батьківщина" - 64%, групи "За майбутнє" - 54%. Найнижчі показники голосувань в депутатів ОПЗЖ. В середньому вони голосували лише в 40% випадків, - повідомили у Комітеті виборців, посилаючись на дані зведеної електронної реєстрації народних депутатів.


Контекст. Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року. Понад 90% голосувань за рік пропустили дев'ять депутатів.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара ("Опозиційна платформа – За життя"), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку "за", "проти", "утримався" 80 разів).

Також за 2020 рік було накладено 752 фінансові санкції на прогульників, тобто приблизно 15% нардепів щомісяця не отримують компенсацію у 42 тис. грн на виконання депутатських повноважень.

Читайте також

1