У "Слузі народу" розповіли, як часто нардепи прогулюють роботу

Найбільш злісні порушники - депутати минулих скликань та багатії
Головне
У "Слузі народу" розповіли, як часто нардепи прогулюють роботу
Засідання Верховної Ради України, народні депутати (фото: УНІАН)
12 Січня 2021, 17:40
читать на русском

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Павло Фролов розповів про нардепів-прогульників та скільки їх у Верховній Раді.

Про це він повідомив в етері телеканалу "Україна 24".

За словами депутата, за 2020 рік було накладено 752 фінансові санкції на прогульників, тобто приблизно 15% нардепів щомісяця не отримують компенсацію у 42 тис. грн на виконання депутатських повноважень.

Тепер вони намагаються виконувати свою практично основну функцію – законодавчу роботу. Присутність збільшилася в рази, - сказав він.

Фролов також розповів, хто є найбільш злісними порушниками. За його словами, це, як правило, депутати минулих скликань, мільйонери чи мільярдери, а 42 тис. грн для них є несуттєвими.

Читайте також

Також нардеп наголосив, що є законопроєкт президента про внесення змін до Конституції щодо втрати депутатом мандату при не відвідуванні однієї третини засідань Ради. Однак у Верховній Раді не знайдеться 300 голосів для його підтримки, оскільки опозиційні фракції не голосуватимуть за цей законопроєкт. На думку Фролова, наразі не йдеться про реальні перспективи застосування таких заходів до злісних прогульників.

Нагадаємо, що Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року. Понад 90% голосувань за рік пропустили дев'ять депутатів.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара ("Опозиційна платформа – За життя"), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку "за", "проти", "утримався" 80 разів).

У депутата від групи "За майбутнє" Степана Івахіва схожі показники, оскільки він взяв участь лише у 2% голосувань. Також Олександр Дубінський ("Слуга Народу") та Вадим Рабінович (ОПЗЖ) мають низькі показники голосувань - 5%.

1