Минулого року вдалося зекономити 68 млн грн на депутатах-прогульниках - Разумков

Якщо парламентарі не з'являються на засіданнях, то безпосередньо відбивається на їхній зарплаті
Минулого року вдалося зекономити 68 млн грн на депутатах-прогульниках - Разумков
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
25 Березня 2021, 13:49
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що минулого року вдалося зекономити 68 млн гривень лише на депутатах-прогульниках, які пропускали засідання парламенту.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумкова) розповів в інтерв'ю "Українському Радіо".

За словами спікера, якщо депутати не з’являються на засідання та не беруть участі в роботі комітетів це безпосередньо відбивається на їхній заробітній платі.

Минулого року було зекономлено в державному бюджеті лише шляхом таких змін 68 млн гривень, - зазначив він.

Читайте також


Контекст. Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року. Понад 90% голосувань за рік пропустили дев'ять депутатів.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара ("Опозиційна платформа – За життя"), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку "за", "проти", "утримався" 80 разів).

Також за 2020 рік було накладено 752 фінансові санкції на прогульників, тобто приблизно 15% нардепів щомісяця не отримують компенсацію у 42 тис. грн на виконання депутатських повноважень.