Держдачі високих чиновників відкриють для українців

Офіс президента планує відкрити для українців Конча-Заспу, Залісся і острів Бірючий
Важливо
Держдачі високих чиновників відкриють для українців
Дача президента у Конча-Заспі (Фото: aspi)
16 Червня 2021, 16:08
читать на русском

В Офісі президента планують зробити відкритими для відвідувачів території елітних Конча-Заспи, Залісся і острова Бірючого, на якому розташована літня резиденція глави держави.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві.

За словами Тимошенка громадяни отримають можливість відвідувати об’єкти державної власності, які десятиліттями були закриті від суспільства та використовувалися чиновниками у власних цілях.

Для держави й особисто для президента доступ громадян до об’єктів, які все життя були закритими, були на балансі Державного управління справами, використовувалися чиновниками, – це одне з основних завдань, – наголосив Тимошенко (досьє Кирила Тимошенка).

Так, за його словами, планують відкрити вільний доступ на територію Бірючого острова.

Це великий екопарк на березі моря. Для нас важливо, щоб кожен міг доторкнутися до цієї природи й відпочивати там, – сказав заступник керівника ОП.

Тимошенко зауважив, що цього року на Бірючому острові розпочинається будівництво інфраструктурних туристичних об’єктів.

Крім того, громадяни зможуть вільно відпочивати на території резиденції ДУС в Національному природному парку "Залісся" на Київщині.

Ми поділили його на декілька кластерів. Є зони, де можливо побудувати готелі, вже розробляється проєктно-кошторисна документація. Вже зараз будь-який громадянин України може приїхати й погуляти в цьому парку, – зазначив чиновник.

Тимошенко також нагадав, що за дорученням Глави держави проводиться аудит земельних ділянок та будинків на території резиденції в Конча-Заспі.

Щойно ми закінчимо аудит і розробимо нову територію, де можна відпочивати, ми відкриємо територію резиденції в Конча-Заспі, щоб там могли відпочивати люди, – наголосив він.

Читайте також

Заступник керівника ОП також розповів про подальший розвиток Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ). За його словами, цьогоріч до Дня Незалежності на території комплексу відкриють сучасний спортивний кластер, який споруджують у межах президентської програми "Велике будівництво".


Контекст. 14 травня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи підсумки засідання РНБО заявив, що на засіданні порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього президента (Порошенка - ред) за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб.

Тому РНБО проведе повний аудит усіх угод, який має з`ясувати, яким чином державна земля потрапила до рук тих, хто там живе, але не має жодного стосунку до державного управління.

1